ГоловнаСвіт

КДБ Білорусі зробив заяву про затриманого в Мінську журналіста Павла Шаройка

Кажуть про наявність доказів і зізнання самого Шаройка.

КДБ Білорусі зробив заяву про затриманого в Мінську журналіста Павла Шаройка
Корреспондент "Украинского радио" Павел Шаройко
Фото: facebook/Павел Шаройко

КДБ Білорусі стверджує, що має докази приналежності Павла Шаройка до військової розвідки України, який нібито створив агентурну мережу в Білорусі.

Про це йдеться в заяві КДБ Білорусі, озвученій сьогодні, 20 листопада, на спеціальному брифінгу в Мінську, трансляцію якого здійснювало «Радіо Свобода».

«25 жовтня під час проведення агентурної акції на гарячому затримано кадрового співробітника ГУР МОУ України Павла Шаройка», - повідомив представник КДБ.

За його словами, КДБ Білорусі звинуватило Павла Шаройка в тому, що він створив агентурну мережу з-поміж громадян Білорусі, які «за винагороду здійснювали збір агентурної інформації про стан РБ у військово-політичній сфері».

Проти Шаройка порушено кримінальну справу за статтею 358 «Шпигунство», його взято під варту.

Співробітник КДБ розповів, що протягом слідчих дій отримано докази - під час обшуку виявлено копії розвідувальних донесень у Центр. «У результаті сам Шаройко визнав, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки і підтвердив своє військове звання полковника», - заявив представник КДБ.

Також сказав, що координацію його роботи здійснював інший співробітник розвідувального управління Ігор Скворцов, який діяв під прикриттям посади радника посольства України, його оголошено персоною нон-ґрата.

Затримано також і громадянина Білорусі, який зізнався у здійсненні збору і передачі інформації про обороноздатність Білорусі, йому інкримінують статтю 366 «Зрада державі».

Після виголошення заяви представник КДБ відмовився відповідати на запитання журналістів.

Як повідомляли, дипломатичні джерела LB.ua розповіли, що розглядають арешт українського журналіста як продовження спеціальної інформаційної операції спецслужб Росії з дискредитації Білорусі перед світовою спільнотою.

15 листопада в Білорусі зник ще один громадянин України - білоруські спецслужби затримали керівника підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» (м. Костянтинівка Донецької обл).

Раніше, 4 серпня, в Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України. Пізніше стало відомо, що його викрали російські спецслужби і перевезли до слідчого ізолятора Краснодара (Росія).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram