ГоловнаСвіт

У Сирії вбито російського боксера, що воював за ІДІЛ

У росіянина залишилося четверо дітей.

У Сирії вбито російського боксера, що воював за ІДІЛ
Фото: islam-today.ru

У Сирії вбито російського боксера В'ячеслава Лапшина, який воював на боці терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на його сестру Ольгу Лапшину.

Вона розповіла, що Лапшин загинув у березні 2016 року. Його вдова Руфіна Лапшина разом з чотирма дітьми прилетіла з Сирії в Грозний 13 листопада.

За словами Ольги Лапшиної, 15 років тому її брат прийняв іслам. У сім'ї до цього поставилися спокійно. Вона додала, що не знає, чому він поїхав воювати в Сирію. Вона припустила, що йому "могли запудрити мізки в мечеті, яку він відвідував".

Ольга також розповіла, що Лапшин з родиною виїхав до Туреччини в червні 2015 року на відпочинок за путівкою, проте назад з сім'єю не повернувся. "Пізніше він перебрався в Сирію. У березні 2016 року він загинув. Мама досі думає, що він у Туреччині, я не змогла їй сказати про те, що брата більше немає", - зазначила Ольга.

На сайті Bashinform.ru повідомляється, що Лапшин на початку 2000-х років виступав за команду Башкирського держуніверситету. У 2006 році він став переможцем II Малих олімпійських ігор у Приволзькому федеральному окрузі.

За словами сестри Лапшина, він був чемпіоном світу з боксу. Однак у відкритих джерелах інформації про це немає. Також не підтверджується інформація, згідно з якою Лапшин був чемпіоном Росії.

Нагадаємо, що раніше в листопаді четверо російських журналістів підірвалися на фугасі в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram