ГоловнаСвіт

Freedom House знайшла "фабрики тролів" у 30 країнах

Деякі країни, включаючи Росію, використовують "фабрики тролів" для втручання у вибори в інших державах.

Freedom House знайшла "фабрики тролів" у 30 країнах
Фото: Freedom House Ukraine

Міжнародна некомерційна організація з дослідження громадянських і політичних свобод Freedom House опублікувала звіт "Свобода у мережі-2017".

За даними правозахисників, 2017 року число "фабрик тролів" збільшилося на шість порівняно з 2016 роком.

Організація провела дослідження в 65 країнах, жителі яких становлять 87% від числа всіх користувачів інтернету. Правозахисники виявили "фабрики тролів" на території Росії, України, Білорусі, Казахстану, Азербайджану, Малайзії, Марокко, Мексики, Китаю, Ірану та інших країн.

Freedom House вивчила розслідування, опубліковані внаслідок витоків документи і наукові дослідження. З них була отримана "достовірна інформація", що влада 30 країн наймає людей, які маніпулюють онлайн-обговореннями.

Як зазначили правозахисники, деякі країни, включаючи Росію, використовують "фабрики тролів" для втручання у вибори в інших державах. У звіті наголошують, що більшість країн створюють "фабрики тролів" для внутрішніх цілей.

Напередодні Wired розкрив схему можливого втручання Росії в Brexit. Видання вивчило інформацію про акаунти, передану представниками Twitter Конгресу США у справі про передбачуване втручання Росії в американські вибори. За інформацією Wired, спочатку ці облікові записи були створені для виборів президента США, проте пізніше зайнялися темами Brexit і європейської політики.

Як писав Wired, російська "фабрика тролів" створила скоординовану мережу облікових записів, які поширювали повідомлення на расистські теми, а також реагувала на терористичні атаки по всьому континенту.

За інформацією Associated Press, під час передвиборної кампанії в США завданням "тролів" було швидко реагувати на політичні повідомлення, спотворювати їх і відволікати увагу від будь-яких негативних новин про Дональда Трампа. Зокрема, як писала The Daily Beast, для цих цілей "фабрика тролів" створила популярний серед американців акаунт @Jenn_Abrams, яка висловлювалася про необхідність сегрегації в США і виступала проти колишнього кандидата в президенти США Гілларі Клінтон.

Як повідомляли раніше, російське "Агентство інтернет-досліджень", відоме як "фабрика тролів", створив і спонсорував бізнесмен Євген Пригожин.

Нагадаємо, раніше Google News заблокував пов'язані з "кухарем Путіна" ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram