ГоловнаСвіт

У Німеччині закликали скасувати восьмигодинний робочий день

Уявлення, що робочий день починається в офісі вранці й завершується з виходом з офісу, застаріло. 

У Німеччині закликали скасувати восьмигодинний робочий день
Фото: Сергей Нужненко

Глава експертної ради при уряді Німеччини, яку також називають "радою мудреців", виступив за більш гнучкий графік роботи в німецьких компаніях. Крістоф Шмідт переконаний, що восьмигодинний робочий день застарів, передає Німецька хвиля

"Фірми, які хочуть вижити в новому, пронизаному цифровими технологіями світі, мають бути маневреними і вміти швидко скликати свої команди (співробітників. - Ред.). Уявлення, що робочий день починається в офісі вранці і завершується з виходом з офісу, застаріло", - сказав Шмідт в інтерв'ю газеті Welt am Sonntag.

Водночас він застеріг від того, щоб подібна реформа трудового законодавства призвела до "прихованого збільшення робочого часу".

"Можливо, роботодавцям цього й хотілося б, але має йтися лише про те, щоб нинішній робочий час гнучкіше розподілявся протягом дня і тижня", - пояснив глава "ради мудреців".

Роботодавці в Німеччині давно вимагають скасувати восьмигодинний робочий день, зберігши лише чинне тижневе обмеження в 48 годин, зазначає Welt am Sonntag. Вони виступають також за скорочення з 11 до 9 годин передбаченої законом для відпочинку обов'язкової перерви між робочими днями, пише видання. 

Про те, що Швеція переходить на 6-годинний робочий день, повідомлялося в серпні 2016 року. Таким чином влада хоче підвищити продуктивність праці та зробити людей щасливішими.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram