ГоловнаСвіт

Туск закликав Євросоюз пришвидшити роботу з блокування "Північного потоку-2"

Нові правила мають стосуватися всіх газопроводів, призначених для імпорту сировини. 

Туск закликав Євросоюз пришвидшити роботу з блокування "Північного потоку-2"
Дональд Туск
Фото: EPA/UPG

Глава Європейської ради Дональд Туск закликав країни Євросоюзу швидко підготувати законодавство, яке може перешкодити в реалізації проекту "Північний потік-2".

Про це з посиланням на агентство PAP і його джерело в ЄС повідомляє Rzeczpospolita

Дональд Туск звернувся з листом до лідерів країн ЄС. Ще не всі лідери отримали цього листа, тому його наразі не опубліковано, проте відомо, що послання закликає країни ЄС якомога швидше почати роботу над проектом змін до газової директиви, яку кілька днів тому запропонувала Європейська комісія.

У Брюсселі раніше уточнили, що правила мають стосуватися всіх газопроводів, призначених для імпорту сировини, включаючи їх морські відрізки. Досі в директивах ЄС не можна було знайти однозначного пояснення, як трактувати відрізки на міжнародних водах. Це відкривало можливість різних тлумачень і форсування "Північного потоку-2". 

"Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів з Росії до Німеччини через Балтійське море. Передбачається, що маршрут по дну моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті самі, що й у першого Nord Stream, запущеного 2011 року. Нагадаємо, що раніше в листопаді Єврокомісія затвердила пропозицію поширити Третій енергопакет на "Північний потік -2".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram