ГоловнаСвіт

У НАТО сумніваються в бажанні Кремля дотримуватися договору про ліквідацію ракет, - Меттіс

"Дискусії з цього питання триватимуть доти, доки не буде знайдено рішення". 

У НАТО сумніваються в бажанні Кремля дотримуватися договору про ліквідацію ракет, - Меттіс
Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що Росія порушила умови договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД).

Про це він заявив у Брюсселі на прес-конференції за підсумками зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО, передає кореспондент LB.ua.

"Суть у тому, що слід поважати угоди з іншими сторонами. Ми чітко переконані, що Росія порушила угоду. Зараз робляться спроби повернути її до дотримання домовленостей", - заявив Меттіс.

Водночас, він наголосив, що "тепер у нас глибокі сумніви щодо бажання Росії повернутися до дотримання угоди". 

"Дискусії з цього питання триватимуть доти, доки не буде знайдено рішення", - підсумував міністр оборони США.

Нагадаємо, ще у вересні повідомлялося, що всередині Альянсу ведуться дискусії про дотримання договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності і його вплив на політику безпеки НАТО. Підписаний 1987 року безстроковий договір між США і СРСР забороняє виробляти, випробовувати і розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500) і малої (від 500 до 1000) дальності.

США неодноразово звинувачували Росію в порушенні умов договору. Так, у лютому NYT повідомила, що Росія таємно розгорнула крилаті ракети, порушивши договір зі США.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram