ГоловнаСвіт

У НАТО пообіцяли допомогти Афганістану з усуненням загрози з боку "Талібану"

Північноатлантичний альянс продовжить надавати фінансову допомогу Афганістану щонайменше до 2020 року.

У НАТО пообіцяли допомогти Афганістану з усуненням загрози з боку "Талібану"
Йенс Столтенберг
Фото: Оксана Мусиенко

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс має намір зробити все можливе, щоб усунути загрозу безпеці Афганістану з боку ісламістського руху "Талібан".

З такою заявою він виступив під час прес-конференції за підсумками зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, передає кореспондент LB.ua.

За словами генсека, на зустрічі міністрів обговорювалися такі питання, як підготовленість афганських військ до боротьби із загрозами, прогрес реформ в Афганістані, а також надання подальшої допомоги і підтримки Кабулу. Він підкреслив, що на цей момент афганські війська довели свою ефективність, запобігши захопленню талібами провінційних центрів, - саме таку мету заявив "Талібан" у своєму плані на цей рік.

Столтенберг уточнив, що НАТО продовжить забезпечувати фінансове утримання афганських військ щонайменше до 2020 року. Він також нагадав, що розмір такої допомоги з боку союзників по НАТО складе близько мільярда доларів на рік.

Також Столтенберг нагадав, що число військових інструкторів НАТО в Афганістані буде збільшено з 13 тис. до 16 тис. осіб.

Генсек зазначив, що Афганістан в особі виконувача обов'язків міністра оборони Таріка Шах Бахрама подякував Альянсу за допомогу, а також підтвердив прихильність афганського уряду до реформ.

"Мир і стабільність в Афганістані - це мир і стабільність на всьому Близькому Сході", - підсумував Столтенберг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram