ГоловнаСвіт

Uber повідомила про плани запустити летючі таксі до 2023 року

Компанія уклала контракт з NASA.

Uber повідомила про плани запустити летючі таксі до 2023 року
Фото: wealthdaily.com

Компанія Uber заявила, що підписала договір з NASA про розробку парку летючих таксі з можливістю вертикального зльоту і посадки до кінця десятиліття.

Перше замовлення на летюче таксі компанія розраховує виконати до 2023 року, хоча поки що на її шляху залишаються деякі перешкоди, повідомляє Голос Америки.

Головний менеджер з продуктів компанії Джефф Холден висловив надію, що новий сервіс дозволить скоротити тривалість поїздок, зменшити забруднення довкілля від автотранспорту у великих містах, а згодом ця послуга стане дешевшою, ніж водіння власного автомобіля. При цьому він зазначив, що на початковому етапі вона може бути дорожчою.

За оцінками Uber, на цей момент поїздка із Сан-Франциско в Сан-Хосе в годину пік займає дві години і коштує близько 111 доларів. Повітрям той самий маршрут можна виконати за 15 хвилин. Спочатку поїздка буде коштувати 129 доларів, однак, за словами компанії, найближчим часом вартість скоротиться до 43 доларів, а згодом і до 20.

Компанія уклала контракт з NASA, щоб подолати деякі логістичні складності, пов'язані із запуском нової технології. Серед цих складнощів - отримання сертифікатів на нові транспортні засоби і створення системи запобігання зіткненням у повітряному просторі над містами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram