ГоловнаСвіт

США оприлюднили нові санкції проти Куби

Обмеження набудуть чинності 9 листопада.

США оприлюднили нові санкції проти Куби
Фото: bbc.com

Поправки, внесені адміністрацією президента Дональда Трампа і покликані посилити економічні санкції щодо Куби, набудуть чинності з 9 листопада.

Про це йдеться в повідомленні Мінфіну США.

Влада забороняє громадянам, які перебувають під юрисдикцією США, здійснювати фінансові транзакції з кубинськими структурами, включеними в спеціальний список Держдепу США: в нього входять організації, які контролюються або діють від імені кубинської армії, розвідки і спецслужб.

Також Міністерство торгівлі США перестане видавати ліцензії на експорт тим компаніям, хто буде поставляти продукцію для організацій, що підпали під санкції.

Будь-які поїздки на Кубу за освітніми програмами повинні здійснюватися через структури, що перебувають під юрисдикцією США.

"Ми посилили політику щодо Куби [...], щоб стимулювати уряд країни для руху в напрямі більшої політичної і економічної свободи для кубинського народу", - пояснив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Нагадаємо, у вересні Трамп продовжив ембарго, що діє стосовно Куби з 1961 року. Торговельні обмеження продовжено терміном на один рік (до 14 вересня 2018 року). Також між Кубою і США зупинено поштове повідомлення терміном на рік. На погіршення відносин вплинули звинувачення американської влади в "акустичних атаках" на американських дипломатів. У зв'язку з цим Вашингтон допустив навіть згортання недавно відновленої дипломатичної місії США.

Адміністрація попереднього президента США Барака Обами проводила курс на нормалізацію відносин з Кубою. Зокрема, в 2014 році відновлено дипломатичні відносини Вашингтона і Гавани, а на острові знову відкрито американське посольство. У березні 2016 року Обама здійснив візит на Кубу. Це стало першою поїздкою президента США на острів за 88 років. У травні 2016 року на острів прибув перший за 50 років американський круїзний лайнер. У серпні 2016 року здійснено перший комерційний авіарейс з США на Кубу.

У вересні 2016 року кубинська влада оцінила збиток, який завдано 55-річною блокадою, в $125,9 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram