ГоловнаСвіт

Роскомнагляд має намір перевірити Facebook

Відповідно до законів РФ, особисті дані російських громадян повинні зберігатися на території країни.

Роскомнагляд має намір перевірити Facebook

Співробітники Роскомнагляду анонсували перевірку соцмережі Facebook на відповідність російському законодавству, що регулює обробку персональних даних.

Про це повідомили в прес-службі відомства, передає "Интерфакс".

"Найближчим часом Роскомнаглядом буде запланована низка наглядових заходів, спрямованих на проведення аналізу діяльності адміністрації соціальної мережі Facebook з обробки персональних даних російських користувачів, порядку і умови надання користувальницьких послуг, змісту локальних актів", - розповіли в Роскомнагляді.

Якщо відомство виявить порушення в роботі соціальної мережі, то розробить пропозиції "вжиття заходів реагування".

У вересні голова Роскомнагляду Олексій Жаров попередив, що 2018 року Facebook припинить роботу в Росії, якщо не виконає закон про локалізацію персональних даних.

Міністр зв'язку та масових комунікацій РФ Микола Нікіфоров, у свою чергу, закликав "компетентні органи" звернути увагу на Whats App, Facebook і Google. Він підкреслював, що йому невідомо про боротьбу цих сервісів з тероризмом, на відміну від Telegram, який "вичищає всі канали, пов'язані із забороненою організацією ІДІЛ".

У вересні 2015 року внабули чинності поправки до закону "Про персональні дані". Згідно з ним, будь-яка російська або закордонна компанія, орієнтована на роботу з російськими користувачами, повинна забезпечувати запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення персональних даних росіян з використанням баз даних, що розташовані на території РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram