ГоловнаСвіт

У Єлизавети II виявили $13 млн в офшорах на Кайманах і Бермудах

У британському герцогстві відзначили, що в цих інвестиціях немає нічого незаконного, а королева справно платить податки.

У Єлизавети II виявили $13 млн в офшорах на Кайманах і Бермудах

Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) опублікував звіт Paradise Papers, у якому стверджується, що королева Великобританії Єлизавета II інвестувала 10 млн фунтів стерлінгів ($13 млн) в офшори.

Про це повідомляє ВВС.

Повідомляють, що у 2004 і 2005 роках герцогство Ланкастерського, яке управляє особистими фінансами королеви, інвестувало кошти у дві офшорні компанії на Бермудських і Кайманових островах - в лізингову компанію BrightHouse, яку звинувачували в тому, що вона наживалася на бідних, а також компанію Threshers - мережу британських магазинів, яка збанкрутувала, заборгувавши 17,5 млн фунтів податків.

У британському герцогстві відзначили, що так королева не порушує жодних законів. Крім того, наголошується, що в цих інвестиціях немає нічого незаконного і королева справно платить податки. Також немає підтвердження, що королева знала про окремі інвестиції, які робилися від її імені.

Нагадаємо, королева Великобританії перебуває на троні вже 65 років. На початку серпня британські ЗМІ повідомили про плани Єлизавети II зректися престолу, але пізніше ця інформація була спростована.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram