ГоловнаСвіт

Брата тулузького стрільця засудили на 20 років за сприяння терористові

Другого обвинуваченого у справі засуджено до 14 років за забезпечення терориста зброєю і куленепробивним жилетом.

Брата тулузького стрільця засудили на 20 років за сприяння терористові
Фото: lifenews.ru

У Франції брата тулузького стрілка Мухаммеда Мера, який у 2012 році скоїв два смертельних напади на військових і єврейську школу, засудили на 20 років за сприяння терористові, повідомляє Укрінформ.

Прокуратура просила для Абделькедер Мера довічне ув'язнення, стверджуючи, що саме він наставляв свого молодшого брата і допоміг матеріально в скоєнні вбивств, які спровокували пізніше інші терористичні напади.

"Абделькедер Мера зробив Мохамеда Мераха. Його роль є вирішальною в переході його брата від задуму до дій", - заявила прокурор Наїма Рудлофф.

У свою чергу, суддя завив, що не побачив в діях Абделькедера "провокацій Мухаммеда до здійснення насильства, яке він зробив".

"Зате безперечною є участь підсудного у злочинній організації, спрямованій на серйозні порушення громадського порядку шляхом залякування або терору", - заявив суддя, виносячи вирок.

Другого обвинуваченого у справі, Фета Малкі, засуджено до 14 років за свою роль у забезпеченні Мохамеда рушницею, боєприпасами і куленепробивним жилетом.

Мохамед Мера був членом "Аль-Каїди". 11 і 15 березня 2012 він застрелив трьох військових - одного в Тулузі, двох у сусідньому місті Монтобані, а 19 березня - трьох дітей і одного дорослого біля єврейської школи в Тулузі. 22 березня під час штурму його будинку Мера убили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram