ГоловнаСвіт

Трамп розпорядився посилити перевірки іноземців

"Бути політкоректним добре, але тільки не в цьому питанні!"

Президент США Дональд Трамп після теракту в Нью-Йорку розпорядився посилити перевірку людей, які в'їжджають у країну.

Про це він написав у Twitter.

"Я щойно наказав Міністерству внутрішньої безпеки ще більше посилити нашу вже "екстремальну перевірку" (осіб, які в'їжджають). Бути політкоректним добре, але тільки не в цьому питанні!" - написав американський лідер.

Трамп у своїй передвиборній кампанії закликав до введення програми "екстремальних перевірок" потенційних іммігрантів. Після вступу на посаду він підписав указ, який тимчасово забороняє в'їзд до США біженцям і громадянам декількох переважно мусульманських країн. Указ було заблоковано судами, а його пом'якшена версія набула чинності в липні.

У жовтні Білий дім анонсував зміни в правилах в'їзду для громадян 11 країн, які хочуть отримати в США статус біженця. Нові розпорядження торкнулися жителів Єгипту, Ірану, Іраку, Лівії, Малі, КНДР, Сомалі, Судану, Сирії, Ємену та Лівії. Заявників із цих країн зобов'язали надавати детальну інформацію про сім'ю і адреси за останні 10 років. Адміністрація Трампа, крім цього, призупинила програму, що дозволяє біженцям, які вже перебувають у США, подавати заявку на в'їзд у країну членів їхніх сімей.

31 жовтня в Нью-Йорку стався теракт - чоловік на вантажівці в'їхав у натовп людей, загинули вісім осіб. Організатором атаки назвали громадянина Узбекистану, 29-річного Сайфулло Саїпова. Він в'їхав у США 2010 року й отримав посвідку на проживання. Саїпова затримано. За даними ЗМІ, у вантажівці виявили лист, автор якого висловлював підтримку ідеям терористичного угруповання ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram