ГоловнаСвіт

У Манафорта виявили три американські паспорти

Манафорт їздив за кордон з телефоном, зареєстрованим на фальшиве ім'я.

У Манафорта виявили три американські паспорти
Пол Манафорт
Фото: politeka.net

Колишній керівник передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт має три американські паспорти з різними номерами.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на документи суду.

Видання зазначає, що за останні кілька років він подав десять заявок на отримання паспорта.

Цього року Манафорт подорожував у Мексику, Китай і Еквадор з телефоном, зареєстрованим на фальшиве ім'я. За останній рік він також відвідав Дубай, Канкун, Панаму, Гавану, Шанхай, Мадрид, Токіо і острів Великий Кайман.

З квітня 2012-го по травень 2016 року активи Манафорта виросли з $19 млн до $136 млн. У серпні 2016 року він подав дві різні декларації про доходи. Спочатку він оцінив свої доходи у $28 млн, а потім у $63 млн.

Манафорту і його бізнес-партнеру Ріку Гейтсу 30 вересня висунули звинувачення за 12 пунктами, у тому числі у змові проти США, відмиванні грошей і фальсифікації інформації. The New York Times повідомляла, що вони самі здалися федеральній владі. Того самого дня Манафорта і Гейтса відправили під домашній арешт. При цьому вони відкинули всі 12 пунктів обвинувачення.

За версією слідства, Манафорт і Гейтс з 2006 року по 2015 рік діяли як незареєстровані іноземні агенти в уряді України, Партії регіонів Віктора Януковича, а потім після 2014 року - і в Опозиційному блоці, який утворився шляхом злиття кількох українських партій. Їм також інкримінують, що вони відмивали кошти через іноземні компанії і рахунки зарубіжних партнерів. Вони не повідомляли офіційні органи США про свою діяльність в Україні, а також про свої закордонні банківські рахунки й ухилялися від сплати податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram