ГоловнаСвіт

США обмежили доступ своїх компаній до міжнародних нафтових проектів Росії

Обмеження стосується тільки проектів, ініційованих після 29 січня 2018 року.

США обмежили доступ своїх компаній до міжнародних нафтових проектів Росії
Фото: EPA/UPG

Влада США розширила санкції проти російських нафтових проектів, обмеживши участь у них американських фізичних і юридичних осіб, навіть якщо розробки ведуться за межами Росії.

Про це йдеться в оновленій директиві, опублікованій

на сайті Мінфіну США.

Первісна версія директиви в рамках санкцій, запроваджених 2014 року на тлі російських дій щодо України, забороняла американським фізичним особам і компаніям надавати допомогу проектам видобутку нафти на території Росії, на її арктичному шельфі, сланцях і глибоководді, якщо в цих проектах брали участь компанії, внесені в реєстр Мінфіну США. Йдеться про "Роснафту", "Газпром нафту", "Газпром", "Лукойл", "Сургутнафтогаз" і їхні дочірні структури. Американському бізнесу і жителям забороняли надавати таким проектам технології та послуги (крім фінансових), а також експортувати і реекспортувати товари, необхідні для розробки цих родовищ.

Зміни, внесені в директиву, забороняють особам і компаніям зі США брати участь у таких проектах не тільки на території Росії, а й у всьому світі. При цьому обмеження стосується тільки проектів, ініційованих після 29 січня 2018 року, в яких підсанкційна у США компанія або має не менш ніж 33% акцій, або контролює більшість прав голосування.

Зміни в документ було внесено відповідно до ухваленого у США в серпні закону про нові санкції проти Росії. Минулого тижня

Держдепартамент США також опублікував список з 39 російських оборонних і розвідувальних підприємств, щодо яких планують увести додаткові обмеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram