ГоловнаСвіт

ФБР розсекретить усю інформацію про вбивство Кеннеді

Матеріали будуть опубліковані Національним архівом протягом найближчих тижнів

ФБР розсекретить усю інформацію про вбивство Кеннеді
Джон Кеннеди
Фото: daypic.ru

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) дало дозвіл на публікацію всіх раніше прихованих матеріалів про вбивство президента США Джона Ф. Кеннеді.

Про це повідомляє видання Politico..

"Бюро заявило, що ці файли будуть опубліковані Національним архівом протягом найближчих тижнів", - йдеться в повідомленні.

У ФБР відзначили, що останні документи містять матеріали, що стосуються осіб, які надали інформацію під час розслідування розстрілу і чиє життя може опинитися під загрозою, якщо вони будуть ідентифіковані. Тому ці файли були модифіковані.

Раніше повідомляли, що президент США Дональд Трамп планує розсекретити всі документи, що стосуються вбивства 35-го американського президента Джона Кеннеді. Він зазначив, що зробить це для "повного розкриття, прозорості та з метою покінчити з усіма конспірологічними теоріями".

Раніше Білий дім за розпорядженням президента Трампа оприлюднив 2891 документ з розслідування про вбивство президента США Джона Кеннеді, який досі перебував в архівах під грифом "Таємно".

Розкриті зараз матеріали містять записи безпосередньо про підготовку та здійснення вбивства. У той самий час зазначають, що і цього разу не всі документи розсекречено - під грифом залишаються ще близько 300 файлів з міркувань національної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram