ГоловнаСвіт

Екс-радник штабу Трампа зізнався, що дав неправдиві свідчення ФБР

Пападопулос дав "неправдиві свідчення і опустив суттєві факти ФБР щодо його взаємодії з іноземцями під час передвиборної кампанії".

Екс-радник штабу Трампа зізнався, що дав неправдиві свідчення ФБР
Джордж Пападопулос
Фото: twitter.com/SethAbramson

Екс-радник штабу американського президента Дональда Трампа Джордж Пападопулос визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень ФБР про спілкування штабу з іноземцями, включаючи російських громадян.

Про це йдеться в заяві прокурорів, представленій у суді, повідомляє Huffington Post

Як випливає з документа, 27 січня 2017 року Пападопулос дав "неправдиві свідчення і опустив суттєві факти ФБР щодо його взаємодії з іноземцями під час кампанії, включаючи громадян РФ".

Зокрема Пападопулос неправильно описав свою взаємодію з певними іноземними особами, які обговорювали "бруд", пов'язаний з електронним листуванням тодішнього кандидата в президенти Гілларі Клінтон. Так, він заявляв, що іноземний професор повідомив йому "про тисячі електронних листів" Клінтон ще до того, як увійшов у передвиборний штаб Трампа. Насправді це сталося через місяць після того.

У документі суду також зазначено, що у професора були "тісні зв'язки з російськими чиновниками", хоча Пападопулос стверджував, що професор "ніщо".

Нагадаємо, раніше сьогодні колишньому керівникові президентської кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту та його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram