ГоловнаСвіт

131 громадянин РФ загинув у Сирії в 2017-ім, - Reuters

За офіційними даними, в Сирії за дев'ять місяців загинули 16 російських військовослужбовців.

131 громадянин РФ загинув у Сирії в 2017-ім, - Reuters
Фото: moscoweveryday.com

Протягом дев'яти місяців цього року в Сирії загинув щонайменше 131 громадянин Росії, в тому числі військові найманці, повідомляє Reuters.

У розпорядження агентства потрапило свідоцтво про смерть, видане російським консульством в Дамаску від 4 жовтня 2017 року. Довідка про смерть з номером 131, видана на ім'я 36-річного Сергія Піддубного, дає підставу припустити, що він є 131-им загиблим громадянином РФ в Сирії, пише Reuters. У документі не вказано, чим він займався в Сирії.

Свідчення Піддубного вказує причину смерті як "карбонізацію тіла" - іншими словами, його спалили. У ньому зазначено, що його вбили 28 вересня в місті Тіяс, провінція Хомс, де ведуться бої між ісламістськими повстанцями і силами Башара Асада. Кілька російських військових були вбиті в цьому районі на початку цього року, розповіли Reuters друзі і родичі.

У розпорядження Reuters потрапили два інших свідчення про смерть, датовані 3 лютого. Числа - 9 і 13 - вказують, що в цей день були видані свідоцтва про не менш як п'ять смертей. За словами обізнаного джерела, вони були найманцями.

Присутність російських найманців у Сирії і, відповідно, втрати влада РФ заперечує. "Москва хоче представити свою військову інтервенцію в Сирії як успішну миротворчу місію з мінімальними втратами", - зазначає агентство.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив Reuters в п'ятницю: "У нас немає інформації про окремих громадян, які відвідують Сирію".

У Міноборони РФ не відповіли на запит агентства.

За офіційними даними, в Сирії за дев'ять місяців 2017 року загинули 16 російських військовослужбовців. За даними Reuters, число російських найманців, загиблих в Сирії в цьому році, становить 26 осіб. Російська влада не публікувала офіційних даних про жертви серед російських цивільних осіб, які, можливо, загинули в результаті боїв.

За словами російських чиновників, кілька тисяч російських громадян з ісламістськими симпатіями вирушили в повстанські райони з початку конфлікту в 2011 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram