ГоловнаСвіт

Twitter заборонив рекламу від пропагандистських Russia Today та Sputnik

Twitter відправить на благодійність $1,9 млн доходів, отриманих від продажу реклами RT та Sputnik з 2011 року.

Twitter заборонив рекламу від пропагандистських Russia Today та Sputnik

Сервіс мікроблогів Twitter заборонив акаунтам Russia Today (RT) та Sputnik розміщувати будь-які рекламні пости.

Відповідне оголошення опубліковано в блозі соцмережі

У Twitter пояснили, що рішення було ухвалено на основі висновків американського розвідувального співтовариства про те, що обидва російських агентства намагалися впливати на вибори президента США у 2016 році.

Крім цього Twitter відправить на благодійність $1,9 млн доходів, отриманих від продажу реклами RT і Sputnik з 2011 року. Кошти будуть спрямовані на незалежні дослідження про використання сервісу під час виборів.

"Це рішення було непростим, але ми зробили такий крок, щоб і надалі підтримувати чесність у наданні послуг користувачам Twitter", - підкреслюється в заяві.

Спеслужби США опублікували доповідь про втручання Росії в американські вибори у січні 2017 року. За версією розвідки США, російська влада організувала хакерські атаки проти демократів, а державні інформагентства Росії негативно висвітлювали кампанію кандидата-демократа Гілларі Клінтон. Розслідування російського втручання у вибори проводить Конгрес США та ФБР.

Раніше Facebook надав комісії дані про те, як фейкові акаунти з Росії розміщували платні пости і вели опозиційні спільноти під час передвиборної кампанії.

Напередодні стало відомо, що Twitter посилить правила розміщення реклами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram