ГоловнаСвіт

Орбан оголосив Центральну Європу "зоною без мігрантів"

На думку угорського прем'єра, Європа повинна бути "безпечною, справедливою, громадянською, християнською та вільною".

Орбан оголосив Центральну Європу "зоною без мігрантів"
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Центральна Європа є останнім місцем континенту, "вільним від мігрантів".

Про це він сказав у Будапешті під час виступу, присвяченого 61-й річниці антирадянського повстання в Угорщині, повідомляє Associated Press

За словами угорського прем'єра, єдність таких країн, як Угорщина, Польща і Чеська Республіка може призвести до зупинки глобалізації та масової міграції.

На думку Орбана, Європа повинна бути "безпечною, справедливою, громадянською, християнською та вільною", і повернутися до величі, яку вона мала до того, як стати все більш мультикультурною.

Він також повторив свою критику на адресу керівництва Євросоюзу і сказав, що зовнішні кордони Європи повинні бути захищені.

Нагадаємо, у вересні Орбан пообіцяв протистояти міграційній політиці ЄС.

Європа в 2015 році відчула наплив біженців з охоплених військовими діями країн Близького Сходу. Один із шляхів проникнення мігрантів у ЄС проходив через Угорщину. У вересні 2015 року ЄС назвав квоти на мігрантів для країн-учасниць блокуНизка країн виступала проти квот на прийняття біженців і згодом оскаржила рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram