ГоловнаСвіт

Країни G7 вітали прийняття Радою закону про реформу системи охорони здоров'я

"Велика сімка" очікує швидкої імплементації закону.

Країни G7 вітали прийняття Радою закону про реформу системи охорони здоров'я
Фото: EPA/UPG

Країни "Великої сімки" (G7: США, Італія, Німеччина, Франція, Великобританія, Канада і Японія) вітали прийняття Верховною Радою України закону про реформу системи охорони здоров'я і чекають його швидкої імплементації.

"Цей закон є надзвичайно важливим кроком уперед, він спрямований на забезпечення кращої якості надання медичних послуг усім українцям, досягнення ефективності в наданні медичної допомоги від первинної до третинної, а також викорінення корупції", - йдеться в заяві країн G7, розміщеній на сайті посольства США в Україні.

"Це досягнення - лише перший крок, попереду ще багато роботи, щоб забезпечити повне виконання закону. Важливо буде забезпечити достатнє фінансування сектора охорони здоров'я, а також необхідну підтримку від міністерства охорони здоров'я. Країни "Великої сімки" продовжують підтримувати реформи в Україні", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 20 жовтня народні депутати Ігор Шурма та Олег Мусій, які є лікарями за освітою, а також їхній колега Михайло Папієв внесли в парламент проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про затвердження медичної реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram