ГоловнаСвіт

Лист із "Титаніка" продали в Британії за рекордну суму £126 тис.

Лист написаний на гербовому папері "Титаніка" і вцілів у воді.

Лист із "Титаніка" продали в Британії за рекордну суму £126 тис.
Фото: henry-aldridge.co.uk

Один з останніх виявлених листів, який був написаний на борту "Титаніка", продали на аукціоні за рекордну суму - 126 тис. фунтів (близько 166 тис. доларів), вдвічі дорожче від стартової ціни.

Як повідомляє BBC, лист було написано пасажиром легендарного лайнера, американським бізнесменом Оскаром Голверсоном і призначався його матері. Голверсон, як стає зрозуміло з листа, був у захваті від усього навколо, описуючи матері "цей гігантський корабель, облаштований, як розкішний готель". Підприємець також розповідає про те, як він бачив на борту корабля "найбагатшу людину" того часу - Джона Джейкоба Астора і його дружину.

Колекціонери полювали за цим листом, оскільки він був написаний 13 квітня 1912 року - за день до того, як побудований на корабельні Белфаста трансатлантичний лайнер зіткнувся з айсбергом. Наскільки відомо, це єдиний лист, який написаний на гербовому папері "Титаніка" і пішов у води Атлантики, але уцілів.

Історичний документ з розводами від морської води був проданий на аукціоні Henry Aldridge & Son в графстві Вілтшир покупцеві з Британії, який робив ставки телефоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram