ГоловнаСвіт

Twitter блокуватиме повідомлення з образами і домаганнями

Соцмережа планує провести зміни, які дозволять захистити жінок від поширення їхніх оголених фото.

Twitter блокуватиме повідомлення з образами і домаганнями

Компанія Twitter пообіцяла боротися з розпалюванням ненависті та сексуальними домаганнями в соціальній мережі.

Про це йдеться в листі компанії, який опинився у розпорядженні Associated Press

У документі зазначено, що Twitter планує провести зміни, які дозволять захистити жінок від поширення їхніх оголених фото. Для цього компанія негайно блокуватиме акаунти, які стали джерелами поширення фотографій з оголеними людьми без їх дозволу. Крім того, буде розроблено механізм, який дозволить користувачам повідомляти про появу небажаного контенту сексуального характеру.

Twitter також буде боротися з образами і символами ненависті, наприклад, свастика, а також погрозами насильства. Соцмережа має намір застосовувати примусові заходи щодо груп, "які історично використовують або використовували насильство для просування своїх інтересів". Які це заходи, компанія розповість пізніше.

Раніше генеральний директор Twitter Джек Дорсі заявив, що компанія вживає недостатньо заходів, щоб захистити своїх користувачів.

У квітні Facebook оголосив про введення нової функції, яка дозволить запобігти поширенню інтимних фотографій користувачів без їхнього дозволу. Для цього соцмережа ввела кнопку "Поскаржитися на публікацію" (Report). Пізніше стало відомо, що Facebook тільки в січні зареєстрував і перевірив близько 54 тис. випадків "порнопомсти" і шантажу публікацією особистих інтимних фото. У зв'язку з цим компанія заблокувала понад 14 тис. акаунтів. 33 інциденти зачіпали дітей, відзначено в документі.

Нагадаємо, минулого тижня повідомляли, що Twitter видалив потенційно важливі дані для розслідування справи про втручання РФ у вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram