ГоловнаСвіт

Ізраїль готовий піти за США і покинути ЮНЕСКО

"Сьогодні - новий день для ООН, де відтепер доведеться платити за дискримінацію Ізраїлю".

Ізраїль готовий піти за США і покинути ЮНЕСКО
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив, що його країна готується до виходу зі складу ЮНЕСКО. Уряд Ізраїлю оприлюднив відповідну заяву в четвер, 12 жовтня, через кілька годин після того, як про рішення покинути ЮНЕСКО оголосили США, повідомляє Немецкая волна.

У документі наголошується, що рішення США було "хоробрим і моральним", і повідомляється, що Нетаньягу доручив міністерству закордонних справ почати підготовку до припинення членства Ізраїлю в ЮНЕСКО.

Постійний представник Ізраїлю в ООН Данні Данон висловив думку, що вихід США з ЮНЕСКО - це "ціна, яку довелося заплатити за дискримінацію Ізраїлю". Він сказав, що ЮНЕСКО перетворилася в "арену для нападок на Ізраїль й ігнорує свою справжню роль і призначення". Сьогоднішнє рішення - це поворотний момент для ЮНЕСКО, вважає ізраїльський дипломат.

"Абсурдні і ганебні резолюції проти Ізраїлю привели до відповідних наслідків. Сьогодні - новий день для ООН, де відтепер доведеться платити за дискримінацію Ізраїлю", - наголосив Данон, додавши, що" Сполучені Штати перебувають на боці Ізраїлю і є справжнім лідером у боротьбі за зміни в ООН". "Союз між нашими двома країнами сьогодні міцніший, ніж будь-коли", - наголосив ізраїльський дипломат.

Раніше США оголосили про вихід з ЮНЕСКО, вказавши, що це рішення відображає стурбованість Вашингтона з приводу зростання заборгованості в цій організації, необхідності фундаментальних реформ і "триваючого антиізраїльського крену".

ЮНЕСКО - спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури. Заявлені цілі організації: сприяння зміцненню миру і безпеки за рахунок розширення співробітництва держав і народів у сфері освіти, науки і культури; забезпечення справедливості і дотримання законності, загальної поваги прав і основних свобод людини, проголошених у Статуті Організації Об'єднаних Націй, для всіх народів, незалежно від раси, статі, мови, орієнтації або релігії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram