ГоловнаСвіт

Тіллерсон вимагає від Туреччини доказів провини затриманих американців

Ердоган звинуватив посла США в Туреччині Джона Басса в дипломатичній кризі між країнами.

Тіллерсон вимагає від Туреччини доказів провини затриманих американців
Рекс Тиллерсон
Фото: podrobnosti.ua

Державний секретар США Рекс Тіллерсон висловив міністрові закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу свою "глибоку стурбованість" з приводу затримання співробітників дипломатичних місій США в Туреччині.

Про це заявили в Держдепартаменті США.

"Секретар Тіллерсон висловив міністрові закордонних справ свою глибоку стурбованість з приводу затримання турецьких співробітників нашої дипломатичної місії в Туреччині і декількох американських громадян", - йдеться в заяві прес-секретаря Держдепу Хезер Наверт.

Тіллерсон також закликав турецький уряд надати суду докази звинувачень на адресу двох місцевих співробітників, заарештованих у Туреччині. Зазначають, що сторони домовилися продовжувати контакти у справі затримань.

Нагадаємо, раніше США і Туреччина ввели обопільну заборону на видачу віз. Це відбулося незабаром після затримання турецького службовця в консульстві США в Стамбулі. Чоловіка, який, за даними турецьких офіційних органів, був пов'язаний з рухом Фетхуллаха Ґюлена, затримали 4 жовтня у зв'язку з підозрою в шпигунстві і підготовці держперевороту. Американська сторона називала звинувачення безпідставними.

На тлі цієї ситуації президент Туреччини Ердоган звинуватив посла США в Туреччині Джона Басса в дипломатичній кризі між країнами і повідомив, що Анкара більше не вважає його послом Вашингтона.

Як повідомляли напередодні, в Туреччині на два роки посадили журналістку The Wall Street Journal.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram