ГоловнаСвіт

МЗС РФ пообіцяло відповісти на зняття прапорів Росії з дипмісій у США

Захарова заявила, що у відносинах зі США головним принципом дипломатії залишається принцип взаємності.

МЗС РФ пообіцяло відповісти на зняття прапорів Росії з дипмісій у США
Мария Захарова
Фото: EPA/UPG

МЗС Росії пообіцяло відповісти на зняття у США російських прапорів з будівель генконсульства в Сан-Франциско і торгового представництва у Вашингтоні.

Про це повідомила речник МЗС РФ Марія Захарова, передає ТАСС.

"Американські спецслужби вломилися до нас, на територію російської не просто власності, а дипломатичних і консульських об'єктів, влаштували обшук, зірвали з них прапори. Так влада США погодилася з можливістю аналогічного поводження зі своїми представництвами на території Російської Федерації", - заявила Захарова.

Вона підкреслила, що в стосунках з американською стороною головним принципом дипломатії залишається принцип взаємності. Про прапори, зняті з будівель торгового представництва і генконсульства Росії в США, стало відомо раніше 12 жовтня.

Пізніше в Держдепі США пояснили, що "прапори з колишньої консульської власності в Сан-Франциско були шанобливо спущені і зберігаються в безпеці в кожному з будинків".

Нагадаємо, 2 вересня США обмежили доступ Росії до будівель торгового представництва у Вашингтоні і його відділення в Нью-Йорку. 31 серпня США зажадали закрити генконсульство Росії в Сан-Франциско. Це зробили у відповідь на рішення Москви скоротити кількість співробітників американського дипломатичного представництва.

У МЗС Росії, зі свого боку, таке рішення ухвалили через новий пакет санкцій, який США ввели на початку серпня.

Крім того, після оголошення МЗС Росії про необхідність скоротити штат американської дипмісії в посольстві США 21 серпня повідомили, що через це обмежать видачу неімміграційних віз росіянам.

З 1 вересня консульство в Москві відновило оформлення документів, а представництва США в Єкатеринбурзі і Санкт-Петербурзі призупинили видачу віз на невизначений термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram