ГоловнаСвіт

Через рани, отримані в Сирії, помер російський полковник

Причиною смерті офіцера став підрив на фугасі.

Через рани, отримані в Сирії, помер російський полковник

За повідомленнями мурманських ЗМІ, помер ще один російський офіцер, який воював у Сирії. Це командир Кіркенеської бригади морської піхоти Північного флоту полковник Валерій Федянин.

За словами його товаришів зі служби, пише "СеверПост", причиною смерті офіцера став підрив на фугасі. Полковника доставили до Москви, де він помер в госпіталі.

Федянина поховають на Федеральному військовому меморіальному кладовищі в Митищах під Москвою у вівторок, 3 жовтня. Міністерство оборони РФ не повідомляло про загибель офіцера морської піхоти в Сирії.

Федянин брав участь у параді на Червоній площі 9 травня, командуючи розрахунком морських піхотинців.

Нагадаємо, що минулого тижня в Сирії загинув генерал-лейтенант Валерій Асапов - керівник групи російських військових радників у цій країні. Стверджується, що його командний пункт потрапив під мінометний обстріл з боку терористичного угруповання ІДІЛ.

Головне управління розвідки Міноборони України називало Асапова командувачем 1-го армійського корпусу "ДНР" (з квітня 2015 року по травень 2016 року). Факти участі Асапова у військових злочинах на тимчасово окупованих територіях в Донбасі обіцяли передати до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram