ГоловнаСвіт

ФСБ склала на Telegram протокол за відмову надати доступ до повідомлень користувачів

Павло Дуров написав, що Росія "прагне до Ірану".

ФСБ склала на Telegram протокол за відмову надати доступ до повідомлень користувачів
Логотип мессенджера Telegram
Фото: Wikipedia

ФСБ склала на месенджер Telegram адміністративний протокол за невиконання вимог про розшифровку повідомлень користувачів.

Про це засновник Telegram Павло Дуров повідомив на своїй сторінці "ВКонтакті"

Він опублікував документи, отримані від ФСБ.

В одному з них, датованому 31 серпня, ФСБ запропонувала Дурову скерувати в Росію представника для участі в складанні протоколу про порушення. Другий документ - копія протоколу.

У документі йдеться про адміністративне порушення за частиною 2.1 статті 13.31 КоАП через "невиконання обов'язку надавати ... інформацію, необхідну для декодування прийнятих, переданих, що доставляються і опрацьовуються електронних повідомлень".

Коментуючи ситуацію, Дуров написав, що Росія "прагне до Ірану", який напередодні ініціював стосовно нього кримінальне переслідування, "в питанні порушення справ проти керівництва Telegram".

"Через невиконання антиконституційного закону Ярової ФСБ складає на нас адміністративні протоколи, які, як вважають юристи, неминуче призводять до судових процесів", - написав він.

У червні 2017 року Дуров під загрозою блокування погодився зареєструвати месенджер у реєстрі розповсюджувачів інформації, який веде Роскомнагляд, проте відмовився передавати владі дані про користувачів. Реєстрація в реєстрі, відповідно до закону "Про інформацію", зобов'язує месенджер надавати спецслужбам ключі шифрування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram