ГоловнаСвіт

У Слідком Росії викликали всіх акторів "Гоголь-центру"

З чим пов'язаний виклик артистів до слідчого, не уточнюють.

У Слідком Росії викликали всіх акторів "Гоголь-центру"
Кирилл Серебренников
Фото: sledcom.ru

Усіх акторів московського театру "Гоголь-центр" доправили у Слідчий комітет Росії.

Про це у Facebook повідомив поет Ігор Іртеньєв, батько акторки "Гоголь-центру" Яни Іртеньєвої.

"Подзвонила моя донька Яна і повідомила, що всіх акторів Гоголь-центру, у тому числі її, викликали у Слідчий комітет. Там вони зараз, судячи з усього, і перебувають. Дивно, що працівників гардеробу поки що не чіпають. Втім, ще, як кажуть, не вечір", - пише Іртеньєв.

З чим пов'язаний виклик артистів до слідчого, не уточнюється.

Нагадаємо, в серпні затримали художнього керівника "Гоголь-центру" Кирила Серебреннікова. Його звинувачують у розкраданні 68 млн рублів, виділених для театральної трупи "Сьома студія". У цій справі також проходять колишній директор "Гоголь-центру" Олексій Малобродський, директор "Сьомої студії" Юрій Ітін і колишня бухгалтерка Ніна Масляєва.

За версією СКР, фігуранти справи вкрали гроші, виділені театральній компанії Серебряннікова "Сьома студія" для роботи над проектом "Платформа". Слідство, зокрема, стверджує, що були викрадені гроші, виділені на спектакль "Сон літньої ночі", який у результаті нібито не поставили. Насправді він пройшов з великим успіхом і досі залишається в репертуарі "Гоголь-центру".

У цей час Серебренніков перебуває під домашнім арештом. Він відкидає звинувачення, називаючи їх "абсурдними". Російські та світові діячі культури вимагають звільнити режисера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram