ГоловнаСвіт

У Сирії загинув росіянин з "чорного списку" "Миротворця"

Поки що невідомо, був загиблий у Сирії контрактником армії РФ чи найманцем.

У Сирії загинув росіянин з "чорного списку" "Миротворця"
Россияне в Сирии
Фото: EPA/UPG

У Сирії загинув росіянин Юрій Хабаров.

Про це повідомляє група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team з посиланням на його знайомого у "ВКонтакте".

Невідомо, був загиблий у Сирії як контрактник російської армії чи як найманець приватної військової кампанії, пише CIT. Про загибель Хабарова в Сирії в соцмережі повідомив користувач Павло Додонов.

Додонов називає Хабарова "бойовим другом з Ярославля". За його словами, він мав позивний "Дракон".

CIT також посилається на пост у "Твіттері" користувача Necro Mancer, який повідомляє про загибель Хабарова. У ньому вказано посилання на профіль Хабарова на українському сайті "Миротворець", де його називають "російським найманцем". На "Миротворці" опубліковано такі самі фотографії, як у Додонова і користувача Юрія Хабарова у "ВКонтакте". У профілі Хабарова зазначено, що його рідне місто - Ярославль. Народився він 10 липня 1977 року.

Напередодні "Кавказ. Реалии" повідомив про загибель у Сирії працівника чеченського МВС Магомеда Тербулатова. Його поховали 25 вересня в рідному селі Передгірне Надтеречного району Чечні, розповіло виданню джерело в адміністрації району. За його словами, Тербулатов отримав важкі поранення під час сутички.

За інформацією "Кавказ. Реалии", Тербулатов входив до складу батальйону, відправленого з Чечні в Сирію в грудні 2016 року.

У Міноборони РФ 20 вересня повідомляли, що в Сирії під час наступу бойовиків терористичної організації "Джабхат-ан-Нусра" були поранені троє російських військовослужбовців. Їхні імена не називалися.

У Сирії 24 вересня в результаті мінометного обстрілу з боку терористичного угруповання "Ісламська держава" загинув російський генерал-лейтенант Валерій Асапов, який командував бойовиками "ДНР". Джерела радіостанції "Говорит Москва" казали, що разом з ним загинули ще двоє полковників. Міноборони РФ підтверджувало тільки загибель Асапова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram