ГоловнаСвіт

Директор представництва Фонду Еберта назвав формат майбутньої коаліції в Німеччині

Марсель Рьотіг передбачив формування "Ямайки-коаліції".

Директор представництва Фонду Еберта назвав формат майбутньої коаліції в Німеччині
Марсель Рьотиг
Фото: Макс Требухов

Директор представництва Фонду Еберта в Україні та Білорусі Марсель Рьотіг назвав формат майбутньої коаліції в Німеччині. На його думку, християнські демократи Ангели Меркель сформують її разом з "Зеленими" і Вільною демократичною партією.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Можливі тільки два варіанти коаліції - продовження так званої "великої коаліції" ХДС/ХСС і соціал-демократів або вперше в нашій історії коаліція чотирьох партій: ХДС/ХСС, ВДП і "Зелені". І я на 99% впевнений, що у нас буде саме ця коаліція", - сказав він.

"Ми називаємо її ямайською коаліцією, зважаючи на партійні кольори", - пожартував Рьотіг.

Рьотіг додав, що Ангела Меркель як представниця основної партії коаліції залишиться канцлером Німеччини, але при цьому він визнав, що пік її популярності вже минув.

При цьому він сказав, що позиції партій "ямайської коаліції" дуже відрізняються, тому він не виключає, що, наприклад, "Зелені" підуть із неї.

"Невизначеність навколо нового уряду Німеччини - поганий розвиток подій для України. Україні важливо, щоб новий уряд було сформовано і почав працювати якомога швидше, але нам, ймовірно, доведеться чекати до Різдва", - додав Рьотіг.

Нагадаємо, що в попередньому складі парламенту Німеччини ХДС/ХСС був у коаліції із соціал-демократами, але тепер вони вирішили піти в опозицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram