ГоловнаСвіт

Українські рятувальники беруть участь у навчаннях НАТО в Боснії і Герцеговині

Командам-учасницям необхідно відпрацювати сценарій ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої повінню та землетрусом. 

Українські рятувальники беруть участь у масштабних польових навчаннях "Боснія і Герцеговина 2017" разом з рятувальними командами із 34-х країн-членів НАТО і країн-партнерів.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій

"25 вересня в місті Тузла відбулася церемонія відкриття масштабних польових навчань "Боснія і Герцеговина 2017", організованих Євроатлантичним координаційним центром реагування на катастрофи (EADRCC) і Міністерством безпеки Боснії і Герцеговини", - повідомляє прес-служба.

Усього в навчаннях, які триватимуть 25-29 вересня, беруть участь понад 1200 учасників із 34-х країн-членів НАТО і країн-партнерів.

"Усього в навчаннях візьмуть участь рятувальні команди з 19 країн-членів Альянсу та країн-партнерів з потенціалом реагування на катастрофи. Крім того, ще 15 країн делегували своїх представників і тренувальний персонал для участі в заході в ролі спостерігачів", - наголошується в повідомленні.

За задумом навчань, командам-учасницям необхідно відпрацювати сценарій ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої повінню та землетрусом і пов'язаної з характерними для Боснії і Герцеговини геологічними й екологічними проблемами.

У складі української команди 31 рятувальник, а саме: 27 осіб з пошуково-рятувальної групи, три фахівці з групи керівництва навчань і один спостерігач в особі директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимира Демчука. Крім того, у Боснію і Герцеговину від української сторони прибули також дев'ять одиниць автомобільної техніки.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram