ГоловнаСвіт

"Альтернатива для Німеччини" відібрала 1,2 млн голосів у партії Меркель, - DW

Найбільшу підтримку правопопулісти мають у колишній НДР. 

"Альтернатива для Німеччини" відібрала 1,2 млн голосів у партії Меркель, - DW
"Альтернатива для Германии"
Фото: medialeaks.ru

Правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (АдН) здобула близько 1,2 млн голосів виборців, які не ходили на попередні вибори.

Про це свідчать результати дослідження інституту вивчення громадської думки Infratest-dimap, передає  Deutsche Welle

Крім того, понад мільйон голосів за АдН віддали виборці, які раніше традиційно голосували за Християнсько-демократичний союз, близько 470 тис. - колишні прихильники Соціал-демократичної партії Німеччини, і близько 400 тис. колишніх прихильників Лівої партії.

Найбільшу підтримку АдН має у віковій групі від 35 до 44 років, а найменшу - серед людей, старших за 70 років. Найбільше прихильників у АдН виявилося серед безробітних і робітників - 23% і 22%. відповідно. При цьому найбільшу підтримку партія має на Сході Німеччини, у федеральних землях на території колишньої Німецької демократичної республіки (НДР).

Нагадаємо, на попередніх виборах "Альтернатива для Німеччини" не змогла потрапити до парламенту, не подолавши прохідного бар'єру в 5%. Однак на тлі кризи біженців у ФРН антиіммігрантська риторика партії дала можливість їй наростити рейтинг і посісти третє місце на виборах із результатом 12,6%.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram