ГоловнаСвіт

У Польщі сьогодні представлять нові законопроекти про зміни в судовій системі

Дуда провів широкі консультації щодо проектів законів із представниками всіх партій парламенту РП.

У Польщі сьогодні представлять нові законопроекти про зміни в судовій системі
Анджей Дуда
Фото: EPA

У Польщі сьогодні планують представити нові президентські проекти законів про Верховний суд Польщі та Національну раду судочинства, які в липні президент Анджей Дуда ветував.

Про це повідомляє "Укрінформ"

"У понеділок о 13-й годині (за київським часом) президент Анджей Дуда виступить із заявою для ЗМІ", - написав у Тwitter прес-секретар президента РП Кшиштоф Лапінський.

До цього Дуда провів широкі консультації з представниками всіх партій у польському парламенті, а минулої п'ятниці мав півторагодинну зустріч з лідером правлячої правоконсервативної партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярославом Качинським. За її результатами Качинський заявив польським ЗМІ про "значну різницю в поглядах" з президентом.

Нагадаємо, наприкінці липня Дуда наклав вето на два з трьох законопроектів, які мають на меті реформувати систему судочинства. Качинський тоді наголосив, що це рішення голови держави було помилкою.

В Єврокомісії закликали владу Польщі утриматися від змін у судовій системі і направили на початку вересня листа польському уряду, в якому закликали привести законодавство держави у відповідність до вимог загальноєвропейського і цінностей Євросоюзу. При цьому в Варшаві назвали заяви Брюсселя безпідставним втручанням у внутрішні справи країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram