ГоловнаСвіт

Партія Меркель лідирує на виборах у Бундестаг

Другі - соціал-демократи, треті - правопопулісти АДН. 

Партія Меркель лідирує на виборах у Бундестаг
Фото: EPA/UPG

На виборах у Бундестаг, що відбулися в Німеччині 24 вересня, лідирує блок Християнсько-демократичних партій ХДС/ХСС, виборчий список якого очолює канцлер Ангела Меркель.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

За даними інституту Infratest Dimap, який провів екзит-пол і аналіз на замовлення телеканалу ARD, блок Християнсько-соціального і Християнсько-демократичного союзів натепер підтримали 32,5% виборців. На виборах 2013 року цей блок набрав 41,5% голосів.

Нинішнім партнерам ХДС/ХСС по урядовій коаліції - соціал-демократам (СДПН) - віддали перевагу 20% респондентів, що голосували (2013 - 25,7%).

На третє місце вперше вийшла правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" (АДН) з 13,5%. Далі йдуть: Ліва партія - 9% (2013 - 8,6%), ліберальна Вільна демократична партія (ВДП) - 10,5%, яка може повернутися в парламент, і партія "Союз-90"/ "зелені" - 9 , 5% (2013 - 8,4%). 

Решта партій отримують, згідно з прогнозами, менш як 5 відсотків, необхідних для проходження до парламенту.

Які з партій зможуть теоретично сформувати склад нового уряду Німеччини, стане ясно лише після опублікування попередніх офіційних результатів виборів. Очікується, що вони будуть оприлюднені в ніч проти понеділка, 25 вересня. Своїх кандидатів на виборах до парламенту висували 42 політичні партії Німеччини.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram