ГоловнаСвіт

У Нью-Йорку пройшло засідання Ради міністрів закордонних справ ГУАМ

Також відбулися зустрічі в форматах ГУАМ - Японія і ГУАМ - США.

У Нью-Йорку пройшло засідання Ради міністрів закордонних справ ГУАМ
Фото: http://obozrevatel.com/

Міністри закордонних справ ГУАМ (регіональне об'єднання чотирьох держав: Грузії, України, Азербайджану і Молдови) розглянули питання посилення політичної та економічної взаємодії в рамках організації.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України за результатами засідання голів зовнішньополітичних відомств ГУАМ у Нью-Йорку в рамках Генеральної Асамблеї ООН.

"Під час засідання сторони розглянули питання посилення політичної та економічної взаємодії в форматі ГУАМ, враховуючи ключове географічне розташування і стратегічну важливість держав-членів організації, території яких є природним коридором, що з'єднує Європу та Азію", - йдеться в повідомленні.

Особливу увагу керівники зовнішньополітичних відомств зосередили на необхідності подальшої співпраці в рамках організації і прагненні до швидкого врегулювання конфліктів на територіях держав-членів ГУАМ на підставі суверенітету, територіальної цілісності та непорушності міжнародно визнаних кордонів держав.

Міністри закордонних справ ГУАМ також підтвердили свою прихильність роботі над просуванням проекту резолюції ГА ООН "Тривалі конфлікти в регіоні ГУАМ та їх наслідки для міжнародного миру, безпеки і розвитку".

Крім того, відбулися зустрічі в форматах ГУАМ - Японія і ГУАМ - США, під час яких було акцентовано увагу на важливості продовження роботи в зазначених форматах, а також визначено напрями подальшого діалогу держав-членів організації з Японією і США.

Нагадаємо, в березні повідомляли, що Грузія, Україна, Азербайджан і Молдова мають намір до кінця року створити зону вільної торгівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram