ГоловнаСвіт

Кремль заявив про непричетність до розміщення політичної реклами у Facebook

Facebook планує зробити політичну рекламу більш прозорою і посилити контроль за нею. 

Кремль заявив про непричетність до розміщення політичної реклами у Facebook
Дмитрий Песков
Фото: tvc.ru

У Кремлі ніколи не розміщували політичної реклами в соціальній мережі Facebook.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "Інтерфакс"

"Ми не знаємо, хто і як розміщує рекламу у Facebook, і ніколи цього не робили, і ніколи російська сторона не була до цього причетною", - сказав він.

Пєсков додав, що в Кремлі не знають, що таке Russiagate.

Напередодні засновник  Facebook Марк Цукерберг заявив, що його компанія планує вжити заходів у зв'язку з імовірним втручанням Росії у вибори США. За його словами, він "дуже стурбований демократичним процесом і його цілісністю". Для того, щоб запобігти спробам втручання у вибори інших країн, Facebook буде працювати разом з урядом США над розслідуванням втручання Росії в американські вибори, також відомим як Russiagate. Цукерберг розповів, що ведуться пошуки "іноземних акторів, включаючи російські групи і групи з держав колишнього СРСР".

Крім того, компанія планує зробити політичну рекламу в соцмережі більш прозорою і посилити контроль за нею. Facebook також збільшить вкладення в безпеку й у "цілісність виборів".

Раніше Facebook розповів, що, ймовірно, керовані з Росії сторінки опублікували  2015 і 2016 років  близько 2200 оголошень, які могли впливати на вибори  президента в США. На ці "потенційно політичні" повідомлення було витрачено близько $ 100 тис. Пізніше стало відомо, що Facebook видалив 80% груп російської "фабрики тролів".

Нагадаємо, 15 вересня  Facebook закрив спільноту, що вела політичну агітацію в Техасі.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram