ГоловнаСвіт

У Німеччині вперше за 250 років з'явився дикий зубр. Влада злякалася і застрелила його

Всесвітній фонд дикої природи подав позов проти влади німецького міста Лебуса через вбивство тварини.

У Німеччині вперше за 250 років з'явився дикий зубр. Влада злякалася і застрелила його
Фото: Softpedia New

Всесвітній фонд дикої природи (WWF) подав позов проти влади німецького міста Лебуса через вбивство дикого європейського зубра. Тварину виявили в Німеччині вперше за 250 років.

Про це повідомляє Independent

За даними видання The Local, зубра помітили 13 вересня біля річки Одри за 88 кілометрів від Берліна. Влада Польщі припустила, що він міг потрапити туди з польського національного парку Уйсьце-Варти на кордоні з Німеччиною. Місцева влада вирішила, що тварина небезпечна і вирішила застрелити її. Позовну заяву фонд направив 15 вересня.

"Через 250 років на території Німеччини з'явився дикий зубр, і все, що змогла придумати влада -застрелити його. Це свідчить про їхню безпорадність і невміння поводитися з дикими тваринами", - заявив Крістоф Хенрік, офіцер із питань охорони навколишнього середовища.

На сайті фонду вказано, що поведінка зубрів не становить небезпеки для людини. Як заявив міністр з охорони навколишнього середовища Браденбурга Йорг Фогельзенгер (Jörg Vogelsänger), якби зубри були небезпечні, половину Польщі оголосили б забороненою зоною, тому що там тварини пересуваються вільно. Він також наголосив, що влада могла використати дротик з транквілізатором, якщо злякалася тварини.

Європейський зубр належить до "Червоного списку" Міжнародного союзу охорони природи. Він жив на території західної, південно-східної та центральної Європи, але до кінця XIX століття популяція збереглася тільки на Кавказі та в Біловезькій пущі. У 1927 році вид визнали вимерлим у дикій природі. Зараз зубри живуть у заповідниках Польщі, Литви, Білорусі, України, Росії і Словаччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram