ГоловнаСвіт

Лавров звинуватив НАТО в спробі відтворити клімат "холодної війни"

Голова російського МВС вважає, що Росія багато зробила для зміцнення довіри і взаєморозуміння у світі.

Лавров звинуватив НАТО в спробі відтворити клімат "холодної війни"
Фото: EPA/UPG

Росія за минулі роки чесно пройшла шлях позбавлення від спадщини холодної війни, але не зустріла підтримки західних партнерів. НАТО прагне відтворити клімат холодної війни, заявив голова МЗС Сергій Лавров.

"За останню чверть століття наша країна, незважаючи на випробування, чесно пройшла свою частину шляху з ліквідації спадщини холодної війни, багато робила для зміцнення довіри і взаєморозуміння в Євроатлантиці, в світі загалом", - цитує Лаврова РИА Новости.

За його словами, це не зустріло взаємності з боку західних партнерів, "сп'янілих ілюзією настання кінця історії і що досі намагаються пристосувати до сьогоднішніх реалій рудиментарні інститути епохи блокового протистояння".

Голова російського МЗС наголосив, що "НАТО прагне відтворити клімат холодної війни і відмовляється втілювати в життя урочисто проголошений в 90-і роки минулого століття принцип рівної і неподільної безпеки на просторі ОБСЄ".

"Захід вибудовував свою політику за принципом "хто не з нами, той проти нас", вставши на шлях безоглядного розширення НАТО на схід, провокуючи нестабільність на пострадянському просторі і заохочуючи антиросійські настрої", - підсумував Лавров.

Як повідомлялося, Росія неодноразово звинувачувала Захід у продовженні "холодної війни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram