ГоловнаСвіт

Співробітників "Яндекса" евакуювали після візиту Путіна

Надійшов анонімний "дзвінок про бомбу".

Співробітників "Яндекса" евакуювали після візиту Путіна
Фото: EPA/UPG

Офіс компанії "Яндекс", який у четвер відвідав президент Росії Володимир Путін, евакуювали незабаром після його від'їзду, повідомляє Русская служба Би-би-си.

Частина співробітників повідомляє, що в будівлі спрацювала пожежна тривога, інші кажуть, що "Яндекс" евакуювали через "дзвінок про бомбу".

За даними ТАРС, всього з офісу компанії евакуювали близько 3 тис. осіб.

Президент Володимир Путін приїхав у "Яндекс", щоб привітати компанію з 20-річним ювілеєм, а також подивився її розробки - голосовий помічник "Аліса" і створений на базі Toyota Prius безпілотний автомобіль.

Співробітники компанії повідомляли про те, що в їхньому офісі перед візитом ввели вкрай суворі заходи безпеки - Федеральна служба охорони ввела вхід у будівлю за перепустками.

Як повідомляє "Медуза" з посиланням на одного із співробітників компанії, частині працівників під час візиту Путіна заборонили вставати зі своїх місць і виходити в туалет. Інші співробітники, втім, кажуть, що їм можна було вільно пересуватися будівлею.

Одного зі співробітників компанії, що за кілька днів до візиту в соцмережах пригрозив "плюнути в Путіна", якщо його зустріне, в четвер на роботу не пустили.

Директор зі зв'язків з громадськістю "Яндекса" Очир Манджиков розповів Газете.Ru подробиці евакуації співробітників.

"Останні два дні нас посилено перевіряла служба безпеки, мінувати нас було неможливо, у нас утворилася практично стерильна зона. Однак сьогодні через дві з половиною години після візиту Володимира Путіна надійшов анонімний дзвінок і після цього співробітників евакуювали", - сказав він.

На цей час роботу офісу повністю відновлено.

У четвер в Москві через анонімні дзвінки про закладені вибухові пристрої евакуювали шість музеїв і дендрарій. Також у четвер було евакуйовано московське представництво концерну "Калашников", яке розташоване близько до офісів "Яндекса".

З минулого тижня у великих містах Росії проходять масові евакуації через анонімні дзвінків про бомби, що закладені в громадських місцях. Всі повідомлення про мінування по всій Росії не підтвердилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram