ГоловнаСвіт

МЗС КНДР назвало виступ Трампа "собачим гавкотом"

"Якщо він думав, що собачим гавкотом нас можна налякати, то це справді собачі фантазії". 

МЗС КНДР назвало виступ Трампа "собачим гавкотом"
Фото: EPA/UPG

Глава МЗС Північної Кореї Лі Ен Хо, який прибув до Нью-Йорка для участі в сесії Генасамблеї ООН, назвав виступ американського президента Дональда Трампа "собачим гавкотом".

Про це повідомляє південнокорейське агентство "Єнхап"

"Якщо він думав, що собачим гавкотом нас можна налякати, то це справді собачі фантазії", - сказав міністр, маючи на увазі, як зазначає агентство, північнокорейську приказку "собака гавкає, а процесія рухається". У корейській мові вираз "собачі фантазії" означає абсурд, безглуздість, пояснюється в повідомленні.

На прохання прокоментувати нове прізвисько для північнокорейського лідера Кім Чен Ина, який дав йому Трамп - "ракетна людина", Лі Ен Хо заявив, що йому шкода помічників американського президента. 

Раніше Трамп, виступаючи з трибуни ООН, заявив, що США не залишиться нічого іншого, окрім як "цілковито знищити КНДР", якщо вона загрожуватиме Сполученим Штатам.

Трамп у своєму Twitter назвав Кім Чен Ина Людиною-ракетою. "Розмовляв учора з президентом Південної Кореї Муном. Запитав, як поживає Людина-ракета. У Північній Кореї формуються довгі черги за паливом. Погано!" - написав Трамп.

Нагадаємо, що 11 вересня  РБ ООН одноголосно схвалила нові санкції проти  КНДР. Документ передбачає повну заборону на ввезення з КНДР текстильної продукції, а також обмежує продаж Пхеньяну нафтопродуктів двома мільйонами барелів на рік.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram