ГоловнаСвіт

Президент Каталонії звинуватив владу Іспанії в агресії проти автономії

У Барселоні протестують проти дій іспанських правоохоронних органів.

Президент Каталонії звинуватив владу Іспанії в агресії проти автономії
Карлес Пучдемон
Фото: Wikipedia

Президент Каталонії Карлес Пучдемон звинуватив центральну владу Іспанії в агресії проти автономного співтовариства.

Про це повідомляє La Vanguardia

"Іспанська держава де-факто припинила автономію Каталонії", - заявив він. Він також висловив повну підтримку членам регіонального уряду й іншим чиновникам, затриманим іспанськими поліцейськими.

Як уточнює видання, зараз біля будівлі женералітету (уряду) в Барселоні зібралися близько 4000 людей, які протестують проти дій правоохоронних органів. Люди продовжують прибувати.

Раніше 20 вересня поліцейські затримали 14 високопоставлених чиновників, пов'язаних із підготовкою референдуму про незалежність регіону від Мадрида. Крім того, силовики провели обшуки в офісах регіональних органів влади - податкової та фінансової служб, а також у приміщеннях телекомунікаційної компанії.

Крім того, раніше сьогодні Іспанія взяла на себе контроль над фінансами Каталонії

Нагадаємо, минулого тижня Генпрокуратура Іспанії порушила більш ніж 700 кримінальних справ стосовно мерів і голів муніципалітетів каталонських міст через підготовку до референдуму про незалежність.

Незадовго до цього парламент Каталонії прийняв закон про референдум, що дозволяє 1 жовтня провести в автономній області голосування з питання незалежності. До цього регіональні влади розробили документ, згідно з яким про незалежність автономного співтовариства буде оголошено негайно в разі відмови центральної влади країни дозволити проведення референдуму про відокремлення від Іспанії.

Каталонія - область на північному сході Іспанії, яка домагається відокремлення від королівства. Парламент Каталонії 9 листопада 2014 року проголосував за суверенітет. Декларація, яку підтримала більшість парламентаріїв, встановлювала термін у півтора року, протягом якого Каталонія повинна отримати незалежність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram