ГоловнаСвіт

У Росії затримали лідера руху "Християнська держава"

Раніше лідер православного руху закликав спалювати кінотеатри, що показують фільм "Матильда".

У Росії затримали лідера руху "Християнська держава"
Лидера движения *Христианское государство* Александр Калинин
Фото: VK/Александр Калинин

У Росії лідера руху "Християнська держава - Свята Русь" Олександра Калініна затримали через його заклики спалювати кінотеатри.

Про це повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на поінформоване джерело, наближене до правоохоронних органів.

Минулого тижня адвокат Олексія Учителя Костянтин Добринін звернувся до ФСБ з проханням перевірити висловлювання Калініна на екстремізм. Інтерв'ю з Калініним 14 вересня опублікувала "Медуза". У ньому він говорить: якщо в кінотеатрі покажуть фільм "Матильда", "він згорить".

Організацію, яку очолює Калінін, раніше попросили перевірити на екстремізм депутати Держдуми. Приводом для перевірки парламентарії визнали інтерв'ю учасників "Християнської держави", в яких вони "відкрито погрожують уже не тільки пересічним громадянам Росії, діячам мистецтва, які не схвалюють їхню ідеологію, а й самим керівникам держави".

Проти показу фільму Олексія Учителя "Матильда" виступають православні активісти, в тому числі учасники "Християнської держави". На початку вересня невідомі підпалили машини біля офісу адвоката Учителя Костянтина Добриніна. На місці події знайшли записки з написом "За Матильду горіти". Пізніше повідомляли, що підозрюваних у підпалі машин затримали.

Екс-прокурор анексованого Криму, нині депутат Держдуми Росії Наталія Поклонська послідовно виступає за заборону фільму Олексія Учителя "Матильда". Вона вважає, що картина, яка розповідає історію роману спадкоємця престолу Миколи (майбутнього імператора Миколи II) з балериною Матильдою Кшесинською, ображає почуття віруючих. Поклонську підтримали сотні радикально налаштованих православних росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram