ГоловнаСвіт

У Мексиці стався землетрус, загинули десятки людей (оновлено)

Поштовхи сталися в річницю руйнівного землетрусу 1985 року. 

Землетрус магнітудою 7,1 бала стався в центральній Мексиці.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на Геологічну службу США.

Поштовхи відчувалися в столиці країни Мехіко. За словами свідків, деякі будівлі були евакуйовані.

Епіцентр землетрусу був у штаті Пуебла на глибині 51 км. Повідомлень про жертви поки що не надходило.

Оновлення. За даними Європейського середземноморського сейсмологічного центру, землетрус стався за 115 км від Мехіко. Підземні поштовхи були зафіксовані о 21:14 за київським часом. Епіцентр землетрусу знаходився за 49 км на північний захід від міста Пуебла-де-Сарагоса. Осередок землетрусу залягав на глибині 60 км.

Оновлення 23:07. За інформацією місцевої влади, офіційних даних про загиблих поки що немає, проте є повідомлення про збитки від землетрусу, повідомляє DW. Водночас, як повідомляє Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ, в штаті Пуебла поблизу Мехіко, за попередніми даними, щонайменше п'ятеро людей загинули в результаті землетрусу.

Відзначається, що під завалами будівель можуть перебувати люди, але поки що їх кількість невідома.

Люди в паніці бігли з офісів в центрі Мехіко, рух транспорту на центральних вулицях було призупинено. Вежі деяких церков обвалилися, обсипалися фрагменти фасадів будівель, пише інформагентство AP.

Аеропорт мексиканської столиці припинив свою роботу. Фондова біржа мексиканської столиці припинила торгівлю. Представники сил цивільної оборони зафіксували пожежі в декількох будинках. Влада міста закликала жителів Мехіко покинути свої будинки.

Сьогодні в Мехіко відзначали чергову річницю потужного землетрусу 1985 року, який призвів до серйозних руйнувань і загибелі близько 10 тис. чоловік.

Оновлення 23:35. Мер столиці мексиканського штату Пуебла Луїс Банк Серрато підтвердив загибель трьох осіб у результаті землетрусу, повідомляє газета Sol de Puebla.

За даними видання, міністр у справах цивільної оборони Мехіко Фаусто Луго повідомив про пожежі, обваленнях будівель після землетрусу, під завалами перебувають люди. Рух на вулицях в багатьох районах повністю перекрито, утворилися величезні пробки. Місцеві жителі повідомляють про витік газу.

Оновлення 23:49. Губернатор штату Морелос повідомив про 42 жертви землетрусу, повідомляє The Associated Press.

Нагадаємо, 8 вересня біля берегів Мексики були зафіксовані підземні поштовхи магнітудою понад 8 балів. Число жертв найпотужнішого землетрусу в Мексиці за останні сто років становило 96 осіб. Близько 2,5 млн людей потребують допомоги.

Оновлено 00:19. Губернатор штату Морелос розпорядився евакуювати постраждалі від землетрусу лікарні.

"Я розпорядився евакуювати постраждалі від (землетрусу) лікарні та перевезти їхніх пацієнтів до інших медичних установ", - написав він у в Twitter.

Оновлено 07:55. Станом на ранок (київський час), число жертв сягає щонайменше 149 чоловік. Близько 4,6 млн чоловік залишилося без світла.

Оновлено 10:30. Число загиблих у результаті землетрусу в Мексиці зросло до 248 осіб. Про це повідомляє в "Твіттері" голова національної аварійно-рятувальної служби країни Луїс Феліпе Пуенте.

Найбільше загиблих у Мехіко - 117 осіб. 72 людини загинули в Морелос, 43 - в Пуебла, 12 в Едомексе і троє в Герреро.

Нагадаємо, 8 вересня біля берегів Мексики були зафіксовані підземні поштовхи магнітудою понад 8 балів. Число жертв найпотужнішого землетрусу в Мексиці за останні сто років становило 96 чоловік. Близько 2,5 млн людей потребують допомоги. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram