ГоловнаСвіт

Командувач ВДВ Росії, який керував операцією із захоплення Криму, потрапив у ДТП (оновлено)

Легковий автомобіль врізався у військову колону в Мурманській області.

Командувач Повітряно-десантних військ Російської Федерації генерал-полковник Андрій Сердюков потрапив e аварію, повідомляє у вівторок РИА Новости.

За даними департаменту інформації і масових комунікацій Міноборони РФ, ДТП сталося 15 вересня на автодорозі в Калуському районі Мурманської області.

"Водій приватного легкового автомобіля не впорався з керуванням і, виїхавши на зустрічну смугу, допустив зіткнення з мікроавтобусом, що рухався в складі військової колони. В результаті дорожньо-транспортної пригоди командувач Повітряно-десантних військ генерал-полковник Сердюков А.Н. і військовослужбовці, які його супроводжували, отримали травми", - йдеться в повідомленні.

Постраждалі військовослужбовці були оперативно доставлені у військовий госпіталь, де їм була надана медична допомога. Стан здоров'я командувача ВДВ характеризується медиками як задовільний.

Оновлення. Видання РБК з посиланням на документи про ДТП, які надійшли в розпорядження редакції, повідомило, що водій автомобіля Chevrolet Lanos, який зіткнувся з мікроавтобусом з військовими, загинув. Ще одна пасажирка цієї машини дістала травми середньої тяжкості, її госпіталізували до Мурманської обласної клінічної лікарні.

У документах також йдеться про те, що внаслідок аварії крім Сердюкова постраждали: заступник головкому ВДВ з повітряно-десантної підготовки генерал-майор Володимир Кочетков, полковник Олег Смиковський і старшина Андрій Батаєв.

У Сердюкова, доправленого до Сєвєроморська в нейрохірургічне відділення, удари і переломи, випливає з документів.

Як повідомлялося, Андрій Сердюков є командувачем ВДВ РФ з 4 жовтня минулого року. Раніше він командував військами Південного військового округу і керував операцією із захоплення Криму навесні 2014 року. Саме Сердюков очолив і реалізував спецоперацію, коли російські військові забезпечили прийняття парламентом Криму рішення про проведення незаконного референдуму про приєднання до РФ, який організовано протягом трьох тижнів.

Нагадаємо, що в грудні 2015 року генерал ВДВ РФ Олександр Шушукін, який був одним з виконавців захоплення Криму, помер у віці 52 років від зупинки серця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram