ГоловнаСвіт

Генсек ООН застеріг від загрози війни з КНДР

Рішення північнокорейської кризи має бути винятково політичним.

Генсек ООН застеріг від загрози війни з КНДР
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш у вівторок, 19 вересня, застеріг від небезпеки війни з Північною Кореєю.

Одночасно він закликав світових лідерів уникати гострих заяв, які можуть спричинити "фатальне непорозуміння", повідомляє DW.

"Використання ядерної зброї має бути немислимим. Навіть із загрозою її застосування ніколи не можна миритися. Але у всьому світі страх застосування ядерної зброї сьогодні на найвищому рівні з кінця Холодної війни", - цитує генерального секретаря ООН інформагентство dpa.

Виступаючи перед Генасамблеєю ООН в Нью-Йорку, Гутерреш наголосив, що рішення північнокорейської кризи має бути винятково політичним.

Раніше сьогодні, виступаючи на Генасамблеї ООН, президент США Дональд Трамп пригрозив "повністю знищити КНДР", якщо вона не пом'якшить свою позицію.

Нагадаємо, 12 вересня 2017 року Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію про введення нових обмежувальних заходів стосовно КНДР через проведення на початку місяця ядерного випробування. У відповідь КНДР пригрозила "втопити" Японію і перетворити США в попіл і темряву".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram