ГоловнаСвіт

Меркель назвала війну в Україні найскладнішим для неї питанням

Канцлер ФРН заявила, що може "говорити відкрито" з Путіним і Трампом.

Меркель назвала війну в Україні найскладнішим для неї питанням
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель назвала війну в Україні найскладнішим для неї питанням.

Про це вона розповіла в бесіді з дітьми, відеозапис якої опубліковано в Facebook.

"Ви, напевно, знаєте, що йде війна, або час від часу виникає перестрілка між Україною і Росією. Коли до мене приходять і запитують: пані Меркель, що робите Ви? Чому не можете допомогти і зробити так, щоб усе закінчилося, і люди перестали жити в страху? Ось це важкі питання для мене, - сказала кацленр ФРН. - Я, звісно, із задоволенням зробила би більше, але, на жаль, не можу. І тоді відчуваєш, що треба трохи більше намагатися".

Відповідаючи на запитання про те, як вона ладнає з президентами США і Росії Дональдом Трампом і Володимиром Путіним, Меркель заявила, що "ми можемо говорити відкрито". "Можемо і посміятися. Але з деяких питань у нас дуже різні думки", - зауважила вона.

Також голова німецького уряду заявила, що хотіла би здійснити дві великі мандрівки - в США і до Скелястих гір, а також проїхати Транссибом у Росії.

Говорячи про особливий момент в її житті, Меркель сказала, що це, наприклад, "знайомство з моїм чоловіком".

Нагадаємо, що найближчим часом у Німеччині пройдуть парламентські вибори. Меркель представляє партію "Християнсько-демократичний союз" (ХДС). Вона є федеральним канцлером Німеччини з 2005 року. Вибори в Бундестаг (парламент) пройдуть у Німеччині 24 вересня. Нагадаємо, що минулого тижня в Меркель кинули помідор під час передвиборного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram