ГоловнаСвіт

WSJ дізналася про програму виступу Трампа на Генасамблеї ООН

Американський лідер присвятив чимало часу підготовці свого виступу. 

WSJ дізналася про програму виступу Трампа на Генасамблеї ООН
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп під час свого першого виступу на Генеральній асамблеї ООН розповість про своє бачення підходу до зовнішньої політики, виходячи з принципу "America first" ("Америка перш за все").

Про це The Wall Street Journal розповіло високопоставлене джерело в Білому домі.

За його словами, Трамп закликатиме до ширшої співпраці між країнами з питань боротьби з тероризмом, ядерної та військової загрози Північної Кореї та приєднання Ірану до ядерної угоди. Він також згадає реформи ООН і роль країн у стримуванні північнокорейського режиму. Невідомо, чи звинуватить він конкретні країни в пособництві режиму Кім Чен Ина, незважаючи на міжнародні санкції. Очікується, що президент США також торкнеться кризи у Венесуелі.

За словами джерела, у зверненні буде поєднуватися націоналістичний підхід його кампанії та заклик інших країн до націоналізму з погляду міжнародної співпраці. "Це зовнішня політика, яка визначається результатами, а не ідеологіями", - сказав чиновник. 

Він також розповідає, що Трамп у своїй промові зверне увагу на великий фінансовий і військовий тягар, який лягає на США. Президент закликатиме до більшої участі інших країн у визначальних баталіях початку XXI століття.

Співрозмовник газети розповів, що Трамп присвятив чимало часу підготовці свого виступу, уточнюючи подробиці у своїх радників. Він розглядає виступ як "неймовірний момент і величезну можливість продемонструвати лідерство США та цінності США".

Виступ Трампа заплановано на 19 вересня. Після Трампа виступить президент Гвінейської Республіки. Крім того, заплановано виступ президентів Швейцарії, Словаччини, Нігерії і Чехії. Виступить також президент Франції Еммануель Макрон. Як і для Трампа, для Макрона це буде перший виступ в ООН.

Як повідомлялося раніше, Трамп закликав реформувати ООН.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram