ГоловнаСвіт

Суд задовольнив позов фонду однокурсника Медведєва до Навального

Навального зобов'язали видалити шматки фільму "Він вам не Дімон".

Суд задовольнив позов фонду однокурсника Медведєва до Навального
Навальный
Фото: EPA/UPG

Люблінський суд Москви задовольнив позов фонду "Соцгоспроект", який належить однокурснику прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва Іллі Єлісєєву, до російського опозиціонера Олексія Навального і Фонду боротьби з корупцією (ФБК).

Як повідомляє "Дождь", суд постановив вилучити з фільму "Він вам не Дімон" інформацію, яка шкодить діловій репутації фонду.

"Соцгоспроект" подавав позов про захист честі, гідності та ділової репутації і вимагав від ФБК і Навального спростувати і видалити інформацію про фонд із фільму-розслідування "Він вам не Дімон". Суд задовольнив ці вимоги. 

Навальний видаляти фрагменти з фільму відмовився.

"Соцгоспроект" звернувся в суд через фрагмент фільму, в якому стверджувалося, що бізнесмен Алішер Усманов передав у дар фонду "Соцгоспроект" земельну ділянку вартістю 5 млрд рублів. На думку фонду, інформація про те, що земельна ділянка в селі Знаменське була хабарем Усманова Медведєву, не відповідає дійсності. Крім цього, "Соцгоспроект" вимагав від Навального і ФБК видалити ще сім фрагментів фільму-розслідування.

Аналогічний позов до Навального через згадку про себе в розслідуванні "Він вам не Дімон" подавав бізнесмен Алішер Усманов. Наприкінці травня Люблінський суд Москви повністю задовольнив вимоги Усманова. Відповідно до рішення суду, Навальний і ФБК повинні були видалити фрагменти фільму, в яких згадується Усманов, але вони відмовилися це робити.

Розслідування "Він вам не Дімон" було опубліковано 2 березня 2017 року. У ньому розповідалося про елітну нерухомість і яхту, які, як стверджують у ФБК, належать прем'єр-міністру Дмитру Медведєву. Права власності на них оформлені через благодійні фонди. У ФБК вважають, що ці фонди фіктивні й існують тільки для того, щоб через них оформляти права власності на земельні ділянки, будинки, яхти і виноградники, які насправді належать Медведєву. Він сам назвав розслідування ФБК "брехливим продуктом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram