ГоловнаСвіт

Австралія відправить на Філіппіни підрозділ фінрозвідки для протистояння ІДІЛ

Австралія має намір розширювати співпрацю в справі боротьби з фінансуванням тероризму з іншими країнами регіону.

Австралія відправить на Філіппіни підрозділ фінрозвідки для протистояння ІДІЛ
Фото: AliExpress

Уряд Австралії відправить на Філіппіни представників спеціального підрозділу фінансової розвідки, завданням якого є протидія фінансуванню терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) у Південно-Східній Азії.

Про це повідомляє видання The Australian. 

"Необхідність тісної співпраці з нашими сусідами ніколи не була більш критичною ... Жодна країна не може перемогти ІДІЛ окремо, але разом ми можемо створити об'єднану силу, здатну подолати цю загрозу", - заявив міністр юстиції Австралії Майкл Кінан.

За його словами, до кінця наступного місяця на Філіппіни прибудуть два фахівці новоствореного підрозділу федеральної поліції Австралії в рамках розширення контртерористичних зусиль, спрямованих на придушення зростаючого впливу ІДІЛ у регіоні.

Таким чином склад контингенту австралійської поліції збільшиться, отже, він стане другим за чисельністю (після Індонезії) іноземним підрозділом у регіоні. Австралійські офіцери приєднаються до роботи контингенту західних військових фахівців і представників розвідки, які з травня працюють на Філіппінах. Окрім того, в антитерористичній операції в регіоні також задіяні австралійські літаки-розвідники P3 Orion.

Бойовики ІДІЛ ще в травні захопили південну частину Філіппінського міста Мараві, тим самим викликавши побоювання, що регіон може стати притулком для бойовиків ІДІЛ, які повертаються з Близького Сходу, або для австралійських джихадистів, які не можуть дістатися до Сирії. Швидкий успіх бойовиків і повільна реакція збройних сил Філіппін викликали занепокоєння австралійських розвідувальних служб. Австралійська поліція і розвідка вважають захоплену бойовиками частину Філіппін однією з найсерйозніших загроз можливого терористичного нападу з масовими наслідками для Південно-Східної Азії та Австралії.

Загалом очікують, що Австралійське агентство фінансової розвідки (Austrac) буде співпрацювати в справі боротьби з фінансуванням тероризму з іншими агентствами в усьому регіоні. Мета його діяльності - виявлення методів фінансування ІДІЛ у Південно-Східній Азії і розробка заходів із протидії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram